Подрум Плазинић

Plazinic proizvodi

Воћне ракије

Плазинић

Break

Прича породичног подрума Плазинић почиње пре више деценија. Дуга је традиција печења ракије у породици Плазинић, а занат и рецептуру за најквалитетније домаће ракије се преноси са колена на колено. Неговати традицију и унапређивати њене вредности за нас представља изузетну част, изазов али и обавезу.

Since

У питомом побрђу испод планине Јелице, поред Чачка, налази се село Премећа. Сунце, земља, клима и вредни житељи чине да овај крај вековима буде један од најпознатијих воћарских крајева. Следећи традицију и деценијама сакупљано знање својих предака, уз примену нових сазнања oрганизовану производњу ракије на обронцима планине Јелице, у селу Премећи, Милан Плазинић започео је давне 1992. од када потичу и најстарије ракије из подрума Плазинић. Сваке године, дестилацијом на традиционалним бакарним казанима, са пуно љубави према производњи златних воћних капљица, Плазинићи праве нове количине домаћих надалеко чувених ракија. Сваки плод воћа из воћњака чачанског краја се пажљиво бира, а само од најслађих и најароматичнијих, природним врењем настаје душа будућих ракија у којима уживате. Природне воћне ракије из породичног подрума Плазинић годинама бораве у храстовим бурадима где сазревају и добијају препознатљиву арому, мирис и укус. Наше ракије познате су и по квалитетном и лепом паковању, а свака боца је запакована ручно.

Break

С поносом Вам представљамо посебну линију воћних ракија из породичног подрума Плазинић. По први пут истински зналци али и лаици моћи ће да уживају у до сада неоткривеним доживљајима моћи природе кроз узбудљиве мирисе и укусе добро зрелих плодова воћњака чачнског краја, преточених у капљице врхунских домаћих ракија. Посебна рецептура и мале тајне великих мајстора, као и савремена технологија, омогућили су нам да произведемо ракије које са задовољством пијете и у којима уживате. Свака од њих има свој карактер, своју намену и прилику а на Вама је да изаберете и откријете омиљене. Живели!

Контакт

Чачак +381 63 613 170
Београд +381 69 613 172
Break

Други о нама

• Ракија углавном - блог


О професору Милану Плазинићу већ смо писали у тексту о његовој шљивовој препеченици старој осам година. У међувремену, а нарочито током ове године, ракије Плазинић освојиле су висока места на ракијским манифестацијама у Чачку, Горњој Трепчи и тријумфовале на ужичком Жестивалу.Пре путописне приче, неколико реченица о ракији коју смо у међувремену дегустирали, а реч је о најмлађој шљивовици која се у овом подруму флашира, старој три године. Неко би сумњичаво рекао: „само три године?“, а да је није ни пробао. Међутим, ово је једна од најбољих ракија (најмање) тог годишта, јер у овој купажи сигурно да има и старијих дестилата. Мирис је јако леп, карактеристичан понајвише за сорту чачанску родну, а укус флоралан, затим пријатно горак, уз довољно храста и помало ваниле. Још једна ракија која с временом и контактом с ваздухом, пошто отворите боцу, бива све боља.

Комплетан текст прочитајте    ОВДЕ 

Serbian Brandy


У врху листе најбољих српских ракија свих времена нашле су се три боце из пођеличког села Премеће из подрума Милана Плазинића. Једна је заузела 4, друга 10, трећа 16. место и тако су свог власника уврстиле међу врхунске произвођаче националног аперитива. Плазинић је „доктор за шљивовицу“ постао успут, пошто је по професији предавач на Техничком факултету у Чачку где, као доцент, држи основе електротехнике и теорију електричних кола.

Комплетан текст прочитајте   ОВДЕ 

Break

Награде и признања

Подрум ракија Плазинић

Детаљније

Воћне ракије Плазинић